Post-part

Processed with VSCO with al3 preset

Valoració del sòl pelvià

Les fisioterapeutes valoren l’estat general de la dona passada la quarantena, realitzant una història clínica molt detallada i fent una exploració per determinar quin és el tractament més adequat per a la pacient.

En la valoració es mira que no hi hagi diàstasis abdominal, mirar l’estat de la cicatriu, si hi ha dolor pèlvic, prolapses, incontinència urinària, de gasos o fecal i si hi ha aires vaginals.

Exercicis i rehabilitació postpart

Durant l’embaràs l’abdomen es distent per permetre créixer el bebè. Després del part pot aparèixer una flaccidés abdominal i una diàstasi dels rectes abdominals. Al Centre de Fisioteràpia CSA disposem de tècniques i exercicis especialitzats per recuperar aquesta musculatura de manera no invasiva i indolora, que permeten reduir el temps de recuperació, i millorar l’aspecte físic, emocional i estètic de la dona.

Processed with VSCO with al3 preset
Processed with VSCO with al1 preset

Recuperació de la figura amb diatèrmia

Amb la diatèrmia Medestec® MP30:

  1. A nivell de cicatriu de cesària o episiotomia, millorarà la circulació sanguínia estimulant la producció de col·lagen i augmentant l’elasticitat del teixit.
  2. A nivell abdominal treballarem els abdominals hipopressius.

El tractament amb diatèrmia és un efecte condensador produït per un sistema electromagnètic de transferència elèctrica capacitativa i resistiva, i consisteix en l’activació fisiològica des de l’interior del teixit mitjançant dues accions fonamentals: el re-equilibri i la regeneració. Com a conseqüència obtenim els diferents beneficis:

  1. Augment de la producció de col·lagen i elastina (reafirmació i compactació de la pell).
  2. Millora de la hidratació i nutrició del teixit.
  3. Augment de la circulació limfàtica.

Després dels canvis produïts durant l’embaràs el cos necessita d’un temps per tornar a l’estat previ, però a vegades per si sòl no ho aconsegueix. Al Centre de Fisioteràpia CSA t’ajudem a revertir l’estat actual mitjançant exercicis enfocats a tonificar la faixa abdominal i el sòl pelvià, conjuntament amb una reeducació postural.