Pilates

El mètode Pilates va ser creat per Joseph Humbertus Pilates, qui el va desenvolupar al llarg de la seva vida, i va ser a partir de la seva mort quan els seus seguidors el van fer i segueixen fent-lo evolucionar. Pretenia que el seu mètode fos una forma establerta de condicionament físic per homes, e inicialment va ser practicat més per persones d’aquest sexe, tot i que han sigut les dones les que han mantingut viu el mètode.

Pilates és un sistema de condicionament físic i mental que ens ajuda a millorar la nostra força física, flexibilitat i coordinació, així com reduir l’estrès, millorar la concentració mental i fomentar un increment de la sensació de benestar. La filosofia del mètode són la respiració, concentració, control, precisió, fluides de moviment, alineació i elongació del cos.

Classes impartides per fisioterapeutes experts en pilates

Els resultats més importants en l’àmbit corporal són a nivell múscul-esquelètics i consisteixen en:

    1. ​Reforçar i tonificar la musculatura

    2. Millorar la postura

    3. Aportar flexibilitat i estabilitat articular corporal

    4. Millorar la concentració mental sobre els moviments corporals

    5. Crear una figura corporal més definida i estilitzada​

El mètode va destinat a tot tipus de persones que vulguin millorar el seu cos i la seva ment, sense importar l’edat, la condició física, el sexe, les habilitats o el nivell. Des de persones que no han realitzat cap exercici físic com per aquell esportista d’elit que vol millorar o perfeccionar el moviment. Els més beneficiats del mètode són aquells que tenen problemes posturals o dolors d’esquena.

Tipus de Classes

Pilates Terra

Processed with VSCO with al3 preset

Les classes es realitzen sobre una màrfega i material auxiliar (fitball, magic cercle, pilotes petites, peses, gomes elàstiques, foam roller…) per poder realitzar un treball complet, variat i adaptat als nivells i objectius dels nostres alumnes. A les classes de terra també s’utilitzarà el gronxador per realitzar sessions de Pilates Aeri i cordes per realitzar exercicis en suspensió (TRX).

Pilates Màquines

El Pilates màquines són exercicis que es realitzen amb màquines específiques, conegudes com a Reformer amb torre. Aquesta màquina és molt completa i dóna moltes possibilitats de treball. Ens serveix per assistir el moviment del cos però a la vegada depenent de les resistències utilitzades poden suposar un repte per la persona. Per aquest motiu, en una mateixa classe l’exercici s’adapta molt a la persona, posant el repte de millorar dia a dia.

Processed with VSCO with al1 preset