Puc fer esport quan estem embarassades? Aquesta és alguna de les preguntes que ens ronda el cap… i la resposta és si, sempre que el ginecòleg ens digui que sí que podem fer esport.

Una de les altres preguntes és quin tipus d’esport puc realitzar quan estic embarassada… tot és dependent de l’activitat que estigués fent abans. Els esports d’impacte no són aconsellables quan una està embarassada (i pensarem, però si hem vist atletes córrer amb panxa… perquè jo no? estem parlant de gent que està controlada per metges i el seu cos ja estava molt preparat, per això parlem D’ATLETES i no d’una persona normal i corrent). Mai hauríem de mirar el que fan les altres, sempre preguntar a un professional de la salut i al nostre ginecòleg que podem fer, però fer activitat física durant l’embaràs és molt important.

Ara us parlarem de la gimnàstica maternal i dels beneficis que té fer esport durant l’embaràs:

La gimnàstica maternal és una activitat que ens ajuda a desarrelar, enfortir i donar flexibilitat al cos mitjançant certs exercicis, sempre adaptats a l’embaràs.

Primer de tot direm per qui està contraindicat els exercicis, que sempre és més important conèixer les contraindicacions que les indicacions:

– En embarassos de risc i que no tinguin una prescripció mèdica.

Quins beneficis ens aporta:

– Una sensació de benestar tant físic com mental.

– Una facilitació del treball durant el part.

– Una disminució de les intervencions obstètriques.

– Facilitació de la recuperació durant el futur postpart.

– Millora del sistema circulatori i respiratori.

– Tonifica la musculatura del sòl pelvià, abdominal, extremitats superiors i inferiors.

– Preveure els dolors musculars causats per l’embaràs.

El més important de mantenir-se activa durant l’embaràs és per una millor recuperació durant el postpart.

IMPORTANT:

L’embarassada sempre ha de tenir, prescripció medica del seu ginecòleg i es recomana anar a professionals de les ciències de l’activitat física i de la salut que estiguin especialitzats en la dona embarassada.Say something!